info@sanasport.hu 24 órán belül válaszolunk

Hogyan kell megfelelően tárolni a téli ruházatot a nyugodt alváshoz

02. 02. 2023
A hó gyorsan olvad, és közeledik a téli szórakozások vége. Ez az időszak hozza magával a téli felszerelések és eszközök rendrakási kötelezettségét, de leginkább a ruházatot - főként a kabátokat. Ez a feladat időigényes lehet, de a megfelelő kezelés mellett a ruházat sokáig kitart.
Hogyan kell megfelelően tárolni a téli ruházatot a nyugodt alváshoz

Hogyan készüljünk fel?

Mielőtt tárolná a ruházatot a téli időszakra, mossanak ki mindent. Nemcsak tiszta és illatos ruhát helyeznek a szekrénybe, hanem a mosószerek is megóvják a szálakat az hosszú hónapokon át. Ha nem biztos abban, hogyan kell például a kabátokat megfelelően kimosni, bátran vigye el őket a tisztítóba. Bár ezért a szolgáltatásért plusz díjat kell fizetni, viszont megkapja vissza a téli kabátokat mindennel felszerelve a közelgő hideg időre. Ha otthon mos, akkor még az impregnálás is várat magára.

Amint valamit Softshell anyagból vagy bőrből készült, az impregnálás elengedhetetlen tárolás előtt. Ez természetesen nemcsak a kabátokra vonatkozik, hanem a cipőkre is. A bőrcipőket le kell törölni, impregnálni kell, és betölteni tömésekkel (ha nincsenek eredeti tömések, elegendőek a napilapok).

Hogyan tároljuk?

Ha van külön szekrény a téli ruháknak, akkor Önnek van szerencséje. A kabátokat legjobb függőre akasztani, a többi ruhát pedig egyszerűen összehajtani a polcra. Ha kevés a hely, akkor a ruhákat dobozokba lehet hajtogatni. A vákuumzacskók nagyszerűen használhatók erre a célra, mivel csökkentik az űrtartalmat, védelmet nyújtanak a atkák, molyok és nedvesség ellen.

Azonban vigyázat, soha ne tegyen tollkabátokat és Softshell anyagból készült kabátokat vákuumzacskóba, mert visszafordíthatatlanul megsérülhetnek! Ha nem használja a vákuumzacskókat, akkor legalább vásároljon nedvességfelszívó zacskókat a dobozokba. Ha tervezi a ruházat tárolását a pincében vagy a padláson, jobb, ha lezárt ládákat vásárol, nem pedig egyszerű dobozokat.Bombaár
Az akció végéig
1:07:08:10
Kilpi Almeri
-57 % Sport pulóver Kilpi Almeri
7 900 Ft 18 549 Ft
már csak 9 db érhető el